بازگشت به صفحه اصلی

 

میر حسین موسوی به جاسوسی متهم گردید
 


شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان چاپ تهران، در مقاله ای در این روزنامه این اتهام را بر میرحسین موسوی نامزد دهمین دور ریاست جمهوری در ایران وارد کرده است

حسین شریعتمداری، نماینده آیت الله خامنه ای ومدیر مسئول روزنامه کیهان چاپ تهران، خواهان آن شده که میر حسین موسوی به اتهام همکاری با دولت های خارجی برای تحریک شورش های پس از انتخابات محاکمه شود.

شریعتمداری این اتهام را در مقاله ای که در روزنامه کیهان نوشته است، بر میرحسین موسوی نامزد دهمین دور ریاست جمهوری در ایران وارد کرده است.

پیش از این نیز شبه نظامیان بسیجی خواستار محاکمه موسوی شده بودند.چونکه موسوی در مورد نتیجه انتخابات مبنی غیر قابل قبول بودن آن به علت وجود حیله و تقلب اظهار نظر کرده بود.

اما این بار در مقابل چشمان مردم موسوی به جاسوسی متهم می گردد.

شریعتمداری در مقاله خود از این عبارت استفاده میکند،آیا اقدامات و کارهای موسوی و طرفدارانش جوابی بود به دستورات مقامات آمریکایی؟ این سوالی است که باید پرسیده شود.

در ادامه مقاله مذکور، محاکمه محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران به اتهام " خیانت و جنایت بزرگ " نیز خواسته شده است.

در تظاهرات و حوادث بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران، 28 تن جان باخته، بسیاری مجروح و بیش از 1000 تن نیز دستگیر شده اند.

لازم به یادآوری است که موسوی همچنان بر اعتراضات خود ادامه می دهد و خواستار آزادی دستگیر شده گان حوادث مذکور می باشد.

در عین حال میرحسین موسوی و مهدی کروبی، پیروزی اعلام شدۀ محمود احمدی نژاد در این انتخابات را نمی پذیرند، دولت او را به رسمیت نمی شناسند و نامشروع می دانند.


 

........................................................

 

«بهاری و رهبران اصلاح‌طلب به اقدام علیه امنیت ملی متهم شده‌اند»



عبدالله رمضان‌زاده، سخنگوی دولت محمد خاتمی
۱۳۸۸/۰۴/۱۳
صالح نيکبخت وکيل دادگستری می گويد که «موکلانش، مازيار بهاری، خبرنگار نیوزویک، و تعدادی از رهبران اصلاح طلب قرار است در دادگاه به اتهام اقدام عليه امنيت ملی محاکمه شوند.»

آقای نيکبخت روز شنبه در مصاحبه ای با خبرگزاری فرانسه گفت که «مازیار بهاری متهم به اقدام عليه امنيت ملی شده است و من هنوز نتوانسته ام علی رغم درخواست های متعدد از دفتر دادستان، با وی ملاقات داشته باشم.»


بیشتر بخوانید:

آيت الله صانعی: اعترافات تلويزيونی از نظر شرعی ارزشی ندارد

خاتمی: کودتای مخملين عليه مردم و جمهوريت صورت گرفته است

عبادی: سازمان ملل به ایران نماینده حقوق بشر بفرستد

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای نيکبخت گفته است که «ديگر موکلانش که از رهبران اصلاح طلب ايران هستند نيز، به اتهام اقدام عليه امنيت ملی قرار است محاکمه شوند.»

از ديگر موکلان آقای نيکبخت، می توان از محمد علی ابطحی معاون سابق رئيس جمهور در امور پارلمانی، محسن صفایی فراهانی معاون کل سابق وزیر اقتصاد و رئیس پیشین فدراسیون فوتبال، عبدالله رمضان زاده سخنگوی دولت محمد خاتمی و بهزاد نبوی وزیر سابق صنایع و نایب رئیس مجلس ششم و از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نام برد.

آقای نیکبخت می گوید که «هنوز به بهزاد نبوی و محسن صفایی فراهانی اجازه تماس با خانواده شان داده نشده است.»

صالح نیکبخت افزود وی اطلاع ندارد که دادگاه موکلانش در چه تاریخی قرار است برگزار شود.

مازيار بهاری خبرنگار مجله نيوزويک، که تابعيت ايرانی-کانادايی دارد، در يک نشست خبری در هفته گذشته در «اعترافات» خود از نقش رسانه های غربی برای انجام انقلاب رنگين در ايران خبر داد.

آقای نیکبخت می گوید که این گونه اعترافات فاقد ارزش قانونی است.

آيت الله يوسف صانعی، یکی از مراجع شیعه در قم، نیز می گوید به دليل شرايط خاص دستگیر شدگان حوادث پس از انتخابات، پخش اعترافات تلويزيونی آنها از «رسانه های انحصاری»، ارزش شرعی و قانونی ندارد.

مقامات امنیتی ایران در هفته های گذشته و پس از آغاز اعتراضات گسترده به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، دست به بازداشت صدها نفر از فعالان سیاسی، روزنامه نگاران و معترضان زدند.

نهادهای بین المللی حقوق بشر در مورد وضعیت این زندانی ها ابراز نگرانی شدید کرده اند.

رادیو فردا

........................................................

 

دانشجویان فعال در اعتراض ها از تحصیل محروم می شوند

 


ايرنا – معاون دانشجويي وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: دانشجوياني که مرتکب خطا در جريان انتخابات اخير رياست جمهوري شده اند نه تنها به حقوق مادي بلکه حقوق معنوي ملت آسيب زده اند. از اين رو، با آنها برخورد شده و در صورت تشخيص از تحصيل باز داشته خواهند شد.


به گزارش ايرنا، "محمود ملاباشي"، شنبه شب در حاشيه چهل و پنجمين گردهمايي معاونان دانشجويي و فرهنگي و مديران کل امور دانشجويي و امور فرهنگي دانشگاه ها و مراکز آموزش عالي در همدان در جمع خبرنگاران افزود: با هر کسي که بي دليل خساراتي به اموال عمومي براي پيش برد اهداف سياسي بزند به شدت مقابله مي شود.
ملاباشي گفت: اين وزارت خانه هم اينک در حال جمع بندي اطلاعات به دست آمده و اعلام نظر در خصوص مسايل دانشجويان خاطي در تعدادي از دانشگاه هاي کشور در جريان قبل و بعد از انتخابات است.
 

........................................................

 

بازاریان و اعتصاب


تیری اوبرله، روزنامه فیگارو، فرانسه
برگردان از دکتر نیما فرمین


در پی اعتراض به پیروزی تقلبی و نادرست احمدی نژاد، رئیس جمهور محافظه کار افراطی، در نخستین روز هفته، موسوی بازاریان را به اعتصاب همگانی فراخواند. با وجود این تقلب آشکار، بازاریان درخواست وی را دنبال نکردند. مهدی، پارچه فروش بازار در گفتگوی تلفنی گفت: اعتراض کردن چه فایده یی دارد. طبق معمول کسانی که بلند و جدی حرف می زنند، مجازات شده ، وبه دنبال آن ،اکثریت ناچار به سکوت می شوند. او افزود درقلب بازاردر جنوب تهران، این جای پرپیچ وخم، به مساحت چهار کیلومترمربع ، پلیس مخفی برای پیشگیری وجلوگیری از هرکاری در همه جا حضور دارد. وی مانند بسیاری از همکارانش، مغازه ی پدرش را اداره می کند. او ترجیح می دهد، در برابر فشار و از ترس انتقام، موقتا از هر واکنشی خودداری کند، و پس از آن که بحران کنونی (بعد از انتخابات) پایان گرفت، آزادانه دست بکار شود.


عامل کلیدی جمهوری اسلامی

یک مفسر ایرانی که ترجیح می دهد گمنام باشد، گفت : همگان باید بدانند، که بازار تهران عامل کلیدی جمهوری اسلامی است، و به منزله دستگاه تنفسی اقتصاد کشور است. هنگامی که بازار غرش می کند، دولت می لرزد. در سال 1979، شاه متهم شده بود، که کشور را مدرنیزه کرده، به فروشگاه های بزرگ اجازه رقابت با بازار داده، و کشور را به غربی ها فروخته است. بازاریان با روحانیون هم پیمان شدند، واین ائتلاف سرنگونی شاه را تسریع کرد.


هنگامی که ملایان به قدرت رسیدند، دستگاه حاکمه اسلامی، بازرگانی بین المللی را به انحصار خود درآورد. بازاریان مقررات جدید را پذیرفتند، و در سایه ی سنت دیرینه زد وبند، توانستند، با نادیده گرفتن قانون، بخشی ازواردات را از آن خود سازند .


محسن،عمده فروش بازارتهران یادآور شد، به گفته ی کارشناسان، در سراسر کشور، عمده فروشان بازار، نیاز های بازرگانی حدود سه میلیون کاسب خرده فروش را تامین می کنند . به این ترتیب شبکه یی که در اطراف بازارایرانی به وجود می آید، شش میلیون نفر،یعنی یک چهارم جمعیت فعال کشور است.با این آگاهی، به دنبال اعتصاب عمومی، کشور فلج می شود.


مشکل اینجا است، که امروز دستهایم بسته است، و در صورت اعتصاب ما نخستین قربانیان این فلج شدن خواهیم بود. به گفته ی او، اوضاع و احوال نسبت به سی سال پیش متفاوت است. در آن زمان، بازرگانان برای چندین ماه بستن مغازه ها دشواری نداشتند، زیرا جیب هایشان پر از پول بود. شوربختانه امروز امکان چنین کاری را نداریم، زیرا وضع اقتصادی بد است، بیکاری و تورم قیمت ها رو به افزایش است، فروش ما به میزان چشمگیری کاهش یافته و صندوق ها خالی است، وضعیت مالی به اندازه ی کافی بحرانی شده است.


طلا فروشی، با اندوه می گوید: به دنبال تظاهرات و بی ثباتی سیاسی، بسیاری از مشتریان فرار کرده اند، روزهایی پشت سرنهاده ام، که هرگز فروش نداشته ام. او می افزاید، اگر سیاستمداران ما موفق به یک سازش نشوند، ورشکسته خواهم شد.



آتش زیر خاکستر

اعتصاب کار خوبی برای نشان دادن همبستگی بامردم ایران است. از شنبه گذشته ، تظاهرکنندگان شدیدا سرکوب شده اند، وتوان دنبال کردن آن را ندارند. درحال حاضر،معترضین به شکل های دیگر نافرمانی مدنی می اندیشند.


خویشان شهیدشدگان طرفدار موسوی، با پردلی عکس شهیدان را پشت شیشه عقب ماشین ها گذاشته اند. به گفته ی چند منبع خبری که با تهران تماس گرفته اند، عده یی از روسای شرکت ها، به نشانه همبستگی با مردم، شرکت هایشان را تعطیل کرده، وبه کارگران خود مرخصی داده اند.


رضا یک بازاری دیگر گفت: شب ها هزاران ایرانی به پشت بام خانه های خود برای گفتن الله اکبر، و مرگ بر دیکتاتورمی روند. ولی جنبش مردم سازماندهی جدی ندارد. محسن عمده فروش بازار می گوید: من از خودم می پرسم، آیا به آن می ارزد، که همه چیز رافدا کنم؟ و به عنوان مثال یادآور می شود: در اکتبرگذشته، بازاریان به اعتراض به افزایش سه در صدی مالیات از سوی احمدی نژاد، چند روزی اعتصاب کردند، در پایان، این اعتصاب برای ما بسیار گران تمام شد، زیرا همکاران ما را بازداشت کردند، و با آن که پیروز شدیم، و طرح افزایش مالیات معلق شد، ولی به دنبال این اعتصاب درآمد ما کم شد. اگر این طرح دوباره مطرح شود، دوباره خطر درگیری وجود دارد، و بهتر است ، دولت نگران آتشی باشد، که در زیر خاکستراست.

 

........................................................

 

نیویورک تایمز: سیاست ایران داستان مرگ و زندگی است/ ما شاهد یک شکاف واقعی در نظام ایران هستیم
 


فرارو - به گزارش سرویس بین الملل فرارو ، روزنامه امریکایی نیویورک تایمز در مقاله ای با عنوان " سیاست ایران داستان مرگ و زندگی است" و به قلم " آلبرت آر. هانت" ، برداشت خود را از ناآرامی های پس از انتخابات بیان داشته و چشم انداز روابط تهران - واشینگتن را با توجه به شرایط داخلی ایران ترسیم کرده است.
فرارو فعالان دو سوی منازعات سیاسی جاری در کشور را به خواندن این مقاله توصیه می کند.

مقاله را در زیر بخوانید:

اوباما، در برخورد با ایران، از سابقه سیاسی خود در شیکاگو کمک می گیرد. آنچه که در ایران اتفاق می افتد بیش از آنکه شورشهای خیابانی باشد، زد و خورد بین مقامات بالای سیاسی و روحانی است.
ویلیام کانت، استاد دانشگاه ویرجینیا و مشاور کارتر در امور ایران می گوید: "ما شاهد یک شکاف واقعی در نظام ایران هستیم."


مقامات دولت اوباما و متخصصان امور سیاست خارجی در این موارد با یکدیگر هم عقیده هستند که " ما هرگز نخواهیم دانست برنده واقعی انتخابات 22 خرداد چه کسی بوده است؛ رهبری ایران ضعیف تر از آن چیزی است که ما می پنداشتیم؛ نتیجه کار نامشخص است؛ و انتخابهای سیاسی برای دولت آمریکا بسیار دشوارتر از این بحث نه چندان اساسی کنونی است که آیا سیاست آقای اوباما در حمایت از دموکراسی ایران به اندازه کافی محکم هست یا خیر".


تقریبا هیچ کس پیروزی سنگین احمدی نژاد را باور نمی کند. این که احمدی نژاد و آیت الله خامنه ای احساس می کنند لازم است بی درنگ پیروزی گسترده خود را اعلام کنند نشان گر ضعف تندروهای در ایران است. به گفته برژینسکی، مشاور امنیت ملی کارتر، این "سرآغاز پایان کار آیت الله های تندرویی است که جهان را بصورت جنگ بین خیر و شر می بینند."


اما اینکه این ماجرا چقدر طول خواهد کشید، هیچکس به درستی نمی داند. خانم آلبرایت، وزیر امور خارجه دولت کلینتون، می گوید: "این که رژیم ، کنترل را بدست خواهد گرفت قطعی به نظر می رسد، اما تظاهرات ادامه خواهد یافت."


و به این ترتیب مبارزه سیاسی در دو سطح مختلف ادامه خواهد یافت. مبارزه اول بین دو جناح بازمانده از انقلاب 1357 است - یکی به رهبری آیت الله خامنه ای و دیگری به رهبری رفسنجانی. این مبارزه ی مرگ و زندگی است. اگر احمدی نژاد ببازد، موقعیت رفسنجانی در مجلس خبرگان رهبری که می تواند رهبر را انتخاب و یا جایگزین کند تقویت خواهد شد. اما اگر رفسنجانی ببازد جان او به خطر خواهد افتاد.


مبارزه دوم جنگ نسلهاست. بیش از 75 درصد مردم ایران زیر 30 سال سن دارند و اصلا انقلاب 1357 را ندیده اند.
اما اینکه اقای اوباما به اندازه کافی محکم و منطقی عمل کرده یا نه، بحثی کودکانه بنظر می رسد. سناتور مک کین و بعضی دیگر از محافظه کاران جدید از اوباما انتقاد می کنند که رویکرد قوی تر آمریکا به نیروهای آزادیخواه در ایران دلگرمی میدهد. اما صاحبنظران معتقدند که در این صورت اگر دولت ایران تظاهرکنندگان را سرکوب کند، آنوقت آمریکا چه خواهد کرد؟ به یک کشور مسلمان دیگر نیرو اعزام میکند؟!


در چند ماه آینده آقای اوباما باید تصمیمات حساسی اتخاذ کند. با وجود مصالحه انجام شده، هنوز "میانه روها" یا "اصلاح طلبان" مایل به همکاری با آمریکائیان نیستند. بنظر میرسد اوباما تلاشهای چشمگیری در تغییر دیدگاه مسلمانان انجام داده باشد، اما هنوز باید به این راه ادامه دهد.


گرچه گفتگو با تندروها در باره مسائل اتمی و دیگر مسائل لازم است، اما چنانچه رژیم ایران برای حفظ قدرت خود دست به خشونت بزند، گفتگو غیر ممکن خواهد بود و آنگونه که از شواهد استنباط میشود اوضاع چندان امیدوار کنند نیست. دهها سال است که آمریکا و ایران در روابط خود اهمال کاری می کنند.
در دهه 1360، در بحبوحه جنگ ایران و عراق، ایالات متحده آمریکا با اعزام دونالد رامسفلد به عراق- بطور ضمنی از صدام حسین جانبداری کرد. این خاطره خیلی بیشتر از خاطرات انقلاب در ذهن ایرانیان باقی مانده است.
دوازده سال بعد وقتی ایرانیان محمد خاتمی را به ریاست جمهوری برگزیدند، دولت کلینتون دست دوستی بسوی ایران دراز کرد و خانم آلبرایت در یک سخنرانی از در آشتی درآمد و به کشتی گیران ایرانی ویزای ورود به آمریکا داده شد. تحریم های وضع شده در مورد فرش و خاویار ایران نیز لغو شد. اما ایرانیان به این علامتها توجهی نکردند و روابط بار دیگر تیره شد.
اکنون باتوم به دستان تهرانی ممکن است چند صباحی موفق شوند، ولی در ایران یک تغییر دائمی در حال شکل گیری است؛ و این بار نه آمریکا و نه ایران که مهمترین قدرت مسلمان منطقه است، دیگر قادر نیستند در روابط خود با یکدیگر اهمال کنند.

 

........................................................

8 تیر در شهرهای بزرگ سراسر کشور



تهران


1- میدان ونک – میدان ولیعصر – خیابان انقلاب – میدان انقلاب2- میدان قندی – خیابان سهروردی – میدان هفت تیر – خیابان کریم خان – خیابان انقلاب – میدان انقلاب3- میدان امام حسین – میدان فردوسی – خیابان انقلاب – میدان انقلاب4- میدان امام خمینی (توپخانه) – میدان 31 شهریور – خیابان حافظ – خیابان انقلاب – میدان انقلاب5- میدان راه آهن – میدان منیریه – خیابان ولیعصر – خیابان انقلاب – میدان انقلاب6- خیابان رودکی (سلسبیل) – خیابان آزادی – میدان انقلاب7- میدان آزادی – خیابان آزادی – میدان انقلاب8- میدان صادقیه – ستارخان – میدان توحید – بزرگراه نواب – خیابان آزادی – میدان انقلاب9- تقاطع جلال آل احمد وکارگر – خیابان کارگر – میدان انقلاب

 


شیراز


1- خیابان ستارخان – خیابان ملاصدرا – خیابان زند – فلکه ستاد2- میدان دانشجو (علم) – خیابان باغ ارم – بلوار آزادی – فلکه ستاد3- چهارراه سینما سعدی – چهارراه پارامونت – خیابان مشیرفاطمی – فلکه ستاد4- دروازه کازرون – چهارراه گمرک – چهارراه پارامونت – خیابان مشیرفاطمی – فلکه ستاد5- شاهچراغ – چهارراه نمازی – فلکه شهرداری – چهرراه زند – فلکه ستاد6- دروازه اصفهان – - فلکه شهرداری – چهرراه زند – فلکه ستاد

 


مشهد


1- پارک ملت – بولوار سجاد – فلکه راهنمایی2- میدان بوعلی – میدان فردوسی – فلکه راهنمایی3- خیابان مطهری – میدان تختی – فلکه راهنمایی4- حرم امام رضا – میدان سعدی – میدان تختی – فلکه راهنمایی5- میدان هفده شهریور – میدان ده دی – سناباد – فلکه راهنمایی6- میدان دکتر شریعتی – فلکه احمدآباد – سه راه راهنمایی – فلکه راهنمایی7- میدان فلسطین – سه راه راهنمایی – فلکه راهنمایی

 

 
اصفهان


1- میدان فرح آباد – خیابان وحید – خیابان بوستان ملت – سی و سه پل2- چهاراه دانشگاه – خیابان حکیم نظامی – خیابان بوستان ملت – سی و سه پل3- دروازه شیراز – چهارباغ بالا – سی و سه پل4- فلکه فرودگاه (بسیج) – فلکه فیض – خیابان میرفندرسکی – چهارباغ بالا – سی و سه پل5- فلکه بزرگمهر – فلکه خواجو – سی و سه پل6- میدان احمدآباد – چهارراه شکرشکن – چهارراه نقاشی – فلکه خواجو – سی و سه پل7- سبزه میدان – چهارراه شکرشکن – چهارراه نقاشی – فلکه خواجو – سی و سه پل8- میدان نقش جهان – دروازه دولت – چهارباغ پایین – سی و سه پل9- میدان وفایی – چهارراه دکتر بهشتی – چهارراه قصر – سی و سه پل

 


تبریز


1- میدان ستارخان – سه راه توکلی – چهارراه حقیقت – میدان شمس تبریزی – پل قاری2- میدان انقلاب – سه راه توکلی – چهارراه حقیقت – میدان شمس تبریزی – پل قاری3- تقاطع خواجه رشید – پل قاری4- چهرراه آبرسان – چهارراه منصور – سه راه خاقانی – میدان دانشسرا – پل قاری5- چهارراه ارتش – چهارراه باغشمال – سه راه خاقانی – میدان دانشسرا – پل قاری6- چهارراه حکیم نظامی – چهارراه شهناز – سه راه خاقانی – میدان دانشسرا – پل قاری7- چهارراه لاله – میدان قونقا – سه راه خاقانی – میدان دانشسرا – پل قاری8- نصف راه – میدان قونقا – سه راه خاقانی – میدان دانشسرا – پل قاری9- میدان بهار – چهارراه بهار – میدان نماز – میدان دانشسرا – پل قاری
 

........................................................

 

کروبی: اگر ساکت بمانیم اوضاع بدتر می شود

 

دیدار کروبی با اعضای خانواده ای زیدآبادی و مومنی

عکس از سایت ادوار نیوز

مهدی کروبی در دیدار با اعضای خانواده چند تن از بازداشت شدگان پس از انتخابات ایران گفته است که باید در مقابل تفکری که پشت جریانات اخیر قرار دارد ایستاد.

به گزارش روز شنبه (۱۳ تیر) روزنامه اعتماد ملی، آقای کروبی با حضور در خانه های محمدعلی ابطحی، احمد زیدآبادی، محمد قوچانی و عبدالله مومنی با اعضای خانواده های آنها دیدار کرد.

آقای کروبی در یکی از این دیدارها گفت: "سرنوشت زندانیان بستگی به اقدامات ما دارد. اگر قضیه را رها کنیم نه تنها عرصه بر زندانیان، بلکه حتی بر کسانی که زندانی هم نیستند تنگ تر خواهد شد".

او بازداشت های اخیر را غیرقانونی توصیف کرد و قول داد هر کاری که بتواند برای آزادی بازداشت شدگان انجام دهد.

آقای کروبی گفت: "در چهار سال اخیر موج حذف در مجلس و شوراها بسیار شدید بود... هیچ منطق و دلیلی هم برای این موج حذف وجود ندارد و اگر ساکت بمانیم و اعتراض نکنیم وضعیت به مراتب بدتر می شود و کار ما هم سخت تر".

دبیرکل حزب اعتماد ملی در دیدار با خانواده آقای مومنی، دوره پیش روی اصلاح طلبان را دورانی حساس توصیف کرد و گفت: "پشت جریانات اخیر، تفکری خاص خوابیده است و اگر این تفکر پیروز شود کار بر ما سخت خواهد شد. نیروهای سیاسی باید ایستادگی کنند و موجب عقب نشینی این تفکر شوند".

آقای کروبی یکی از دو نامزد جناح اصلاح طلب در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بود که توانست حمایت جمعی از چهره های سرشناس جناح اصلاح طلب و عده ای از روشنفکران معروف را جلب کند.

با وجود این وزارت کشور ایران آرای او را در انتخابات کمتر از یک درصد آرا اعلام کرد.

آقای کروبی می گوید: "مردم می دانند که رأیشان خوانده نشده است".

او در دیدار با اعضای خانواده آقای ابطحی گفت که به هر شهر و روستایی که بروید، مردم "داستان های بسیاری در باره ماجرای انتخابات" دارند.

او در دیدار با اعضای خانواده آقای زیدآبادی هم گفت: "آیا اصلا قابل تصور است که آرای خاموش و تحریمی های گذشته و کسانی که بی تفاوت به انتخابات بودند پای صندوق های رأی بیایند و همه به احمدی نژاد رأی بدهند"؟

آقای کروبی هنگام خداحافظی از اعضای خانواده آقای قوچانی گفته است: "نمی دانم آخرش چه می شود، اما خودم را برای همه چیز آماده کرده ام و تا آخرش هم خواهم ایستاد و از حقوق مردم دفاع خواهم کرد".

 

........................................................

 

کیهان: تشکیل حزب توسط موسوی فتنه است، چشم فتنه را باید کور کرد

 

 

حسین شریعتمداری

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان چاپ تهران، میرحسین موسوی و محمد خاتمی را به جنایت و خیانت متهم کرده و تلاش احتمالی آنها برای تشکیل حزب یا "جمعیت" را فتنه ای دانسته که باید جلوی آن را گرفت.

نماینده آیت الله خامنه ای در روزنامه کیهان در سرمقاله شماره روز شنبه ۱۳ تیر (۴ ژوئیه) این روزنامه، بیانیه روز چهارشنبه آقای موسوی را "بخشی از یک مأموریت دیکته شده بیرونی" نامید که در عین حال هدف دیگری را هم دنبال می کند: "فرار از مجازات قطعی به جرم قتل انسان های بی گناه، برپایی آشوب و بلوا، اجیر کردن اراذل و اوباش برای تعرض به جان و مال و ناموس مردم، همکاری آشکار با بیگانگان و ایفای نقش ستون پنجم آمریکا در داخل کشور و ده ها جرم مشهود دیگر".

آقای شریعتمداری که از حامیان اصلی نامزدی محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری بود، نوشته است که آقای موسوی و آقای خاتمی "متهمان اصلی" این "جنایات" و "خیانت" هستند و "باید در دادگاهی علنی و در مقابل چشم مردم مظلوم و خونخواه پاسخگوی آن باشند".

آقای موسوی روز چهارشنبه ۱۰ تیر در واکنش به تأیید صحت انتخابات ریاست جمهوری ایران توسط شورای نگهبان، بیانیه ای صادر کرد و گفت که اکثریت جامعه، مشروعیت سیاسی دولت برآمده از این انتخابات را نمی پذیرند.

در بیانیه آقای موسوی آمده بود: " گروهی از نخبگان بر سر آنند که گرد هم آیند و با تشکیل جمعیتی قانونی، صیانت از حقوق و آرای پایمال شده مردم در انتخابات گذشته را از طریق انتشار مدارک و اسناد تقلب و تخلف های انجام گرفته و نیز رجوع به محاکم قضایی پیگیری کنند و نتایج آن را مستمرا به اطلاع عموم مردم برسانند".

او گفته بود که به این جمع خواهد پیوست.

اما مدیرمسئول کیهان این اقدام را "زمینه سازی برای تشکیل یک حزب اپوزیسیون با شعار نامشروع بودن دولت دهم" دانسته است که آقای موسوی و آقای خاتمی "اعضای اصلی" آن خواهند بود.

آقای شریعتمداری با بر شمردن اتهاماتی که از نظر او به آقای موسوی و آقای خاتمی وارد است، می نویسد که این حزب "نمی تواند قانونی باشد" بنابراین ممکن است آقای موسوی بخواهد آن را "بدون مجوز قانونی" تشکیل دهد.

مدیرمسئول کیهان چنین حزبی را در صورت تشکیل "ستون پنجم دشمن" و "آتش زیر خاکستر فتنه" نامیده و نوشته است: "چاره آن، این سخن حضرت امیر علیه السلام است که چشم فتنه را باید کور کرد".

این در حالی است که تعداد زیادی از چهره های اصلی احزاب و تشکل های اصلاح طلب و منتقد دولت که مجوز فعالیت دارند، در هفته های اخیر بازداشت شده اند و رسانه ها و چهره های نزدیک به دولت از ضرورت انحلال آنها سخن می گویند.

جمعیتی که آقای موسوی در بیانیه خود از تلاش برای تشکیل آن خبر داده است، به نوشته او قرار است این مطالبات را دنبال کند: توقف برخوردهای امنیتی، فوق امنیتی و نظامی با مسائل انتخاباتی و بازگشت کشور به فضای طبیعی سیاسی، اصلاح قانون انتخابات به نحوی که امکان تکرار تقلبات گسترده را از بین ببرد و بی طرفی نهادهای مجری و ناظر را تضمین کند، رعایت اصل ۲۷ قانون اساسی در مورد آزادی تجمعات، آزادی مطبوعات و رفع توقیف از آنها، فعالیت مجدد سایت های خبری مستقل، ممنوعیت مداخلات غیرقانونی دولت در فضای ارتباطی، نظیر اینترنت و پیام های کوتاه و جلوگیری از قطع ارتباطات تلفنی و شنود مکالمات مردم و هر گونه تجسس دیگر، توقف برخوردهای یک جانبه، افترا، دروغ پردازی و اهانت در رسانه ملی کشور، برخورداری از کانال های مستقل تلویزیونی در خارج و داخل کشور، صدور مجوز برای تشکیل جمعیت های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و آزادی همه دستگیر شدگان سیاسی، ابطال پرونده سازی های جعلی امنیتی و دخالت ندادن پرونده های جاری در برخورداری آنها از حقوق اجتماعی.

 

بی بی سی

........................................................

 

بررسی روزنامه های صبح تهران، یکشنبه ۱۴ تیر


تیترهای اول

"پاسخی برای کم لطفی های معاون رییس جمهور نداریم" به نقل از نایب رییس مجلس تیتر اصلی آفتاب یزد است، مردم سالاری با عنوان "نامه غیرحقوقی آقای معاون" به همان موضوع پرداخته، صدای عدالت از قول فرزند آیت الله بهشتی خطاب به نمایندگان مجلس نوشته "استقلال نمایندگی را فدای جاه طلبی های غیرقانونی نکنید" و "قبل از آشتی ملی باید اقناع ملی رخ دهد" عنوان اول حیات نو است.

ابتکار " کابینه دهم؛ بایدها و نباید ها" را در صدر گزارش های خود آورده و "استراتژی جدید توسعه صنعتی" عنوان اول دنیای اقتصاد است.

ایران از "ادغام دو وزارت خانه برای حمایت از صنایع" خبر داده، جام جم همین خبر را با عنوان وزارت خانه های صنایع و بازرگانی ادغام می شوند" آورده و رسالت از قول محمود احمدی نژاد نوشته "تولید را سرپا نگاه می داریم" ایران سلاح هسته ای نمی سازد.

"اوج تشنج در روابط ایران و بریتانیا" تیتر اول اعتماد است، جوان با تیتر "واكنش ایران به دیپلماسى لندنى " به همان موضوع پرداخته است، روزنامه جمهوری اسلامی تیتر "دور تازه تلاش برای آزادی ۴ دیپلمات ربوده شده ایرانی در لبنان" را برگزیده است و "مدرکی نداریم ایران سلاح هسته ای نمی سازد" از زبان رییس تازه سازمان بین المللی انرژی اتمی عنوان اصلی کیهان است.


گزیده مقالات

دو سر باخت

مردم سالاری در سرمقاله خود نوشته نباید فراموش کرد که بخش بزرگی از آمار ۸۵ درصدی مشارکت مردمی در انتخابات اخیر که به راستی مایه فخر و مباهات است، حاصل زحمات و هزینه های گروه های اصلاح طلب است. به یاد بیاوریم ماه های فروردین و اردیبهشت را که به رغم کوتاهی رسانه ملی چگونه نامزدهای اصلاح طلب در خلال سفرهای خویش شور و نشاط انتخاباتی را در اقصی نقاط کشور می پراکندند و مردم را سوای سلائق فکری به مشارکت گسترده فرا می خواندند.

سرمقاله این روزنامه با این مقدمه اتهام انقلاب مخملین را رد کرده و نوشته زدن این افترا سطحی نگری است و ضربه زدن بر انقلاب اگر ارکان کشور را سست و مهیای وقوع چنین انحرافی بنمایانیم شعار اصلاحات تبدیل معاند به منتقد و تبدیل منتقد بود ولی کسانی که رویکرد فعلی را برگزیده اند فرجامی جز جدا کردن افرادی که تاکنون برای پیشبرد اهداف نظام تلاش داشته اند و بسیاری از آنان نیز جزو بدنه همین نظام بوده اند نخواهد داشت و این یعنی بازی دو سر باخت.
چه باید کرد؟

کیهان در سرمقاله خود نوشته نظام جمهوری اسلامی با افراد و گروه هایی از این دست چگونه باید برخورد كند كه اگر انتخابات را ببرند تبدیل به اپوزیسیونی خطرناك درون نظام می شوند و امكانات نظام را برای ضربه زدن به اصل آن به كار می گیرند- چنانكه تجربه حضور ۸ ساله آنها در دولت و تصدی ۴ ساله مجلس به وضوح نشان می دهد- و اگر انتخابات را ببازند خود را پیروز می نامند و دست در دست عوامل خارجی خیابان ها را آتش می زنند.

به نوشته کیهان معنای این رفتارها هیچ چیز جز این نیست كه این افراد وگروه ها ولو به زبان چیز دیگری بگویند اصل نظام سیاسی را قبول ندارند و انتخابات را هم- مثل حضور در دولت و دیگر نهادهای نظام- چه ببازند و چه ببرند فقط ابزاری برای ضربه زدن به اقتدار، جایگاه و اعتبار نظام وایجاد دردسر برای آن می دانند. با چنین گروه هایی كه هیچ كدام از قواعد بازی را به رسمیت نمی شناسند اما خود را پیروز همه مراحل بازی می دانند و از به هم زدن میز بازی در صورت لزوم هم ابایی ندارند چه باید كرد؟


علیه هاشمی

سرمایه در گزارشی اشاره کرده تبلیغات علیه هاشمی رفسنجانی و خانواده وی توسط محمود احمدی نژاد در حالی صورت گرفته که رهبر در نماز جمعه ۲۱ خرداد ماه یعنی درست یک هفته پس از انتخابات ضمن ارائه تحلیلی جامع از مساله انتخابات و حوادث قبل و بعد آن، روش های غلط تبلیغات انتخاباتی را از هر دو جریان عمده صحنه انتخابات مورد نقد و نکوهش قراردادند. در خصوص موضوع طرح اتهامات علیه افراد ( که موضوع این نوشتار است) او با ذکر نام از آقایان هاشمی و ناطق نوری و بیان توصیفات مثبتی از ایشان آنها را در کنار رهبر و شخصیت آنها را مورد تایید قرار داد.

به نوشته این روزنامه قابل توجه است که رهبری در سخنان صریح خود در این خطبه مهم برای اولین بارضمن تایید آقای هاشمی از اختلاف نظر و سلیقه خود با او و همچنین نزدیکی آن با رویکرد های دولت سخن به میان آورد. بدین ترتیب رهبری اولاً با تایید شخصیت آقای هاشمی از گذشته تا حال، اتهامات سیاسی طرح شده اخیرعلیه او را نفی کرد و ثانیاً طرح اتهامات مالی علیه وابستگان به او را بدون آنکه تایید یا تکذیب کند روشی نادرست قلمداد کرد که نیازمند تعقیب و اثبات در مجاری قانونی است.

سرمایه نتیجه گرفته چنین شیوه بدیعی که در این دوره ظهور کرد ممکن است به عنوان شگرد موفق انتخاباتی مورد تأسی داوطلبان در دوره های بعدی ریاست جمهوری و حتی مجلس قرار گیرد. نکته قابل تامل دیگر اینکه وقتی آقای احمدی نژاد بار اصلی تبلیغات مبارزه با فساد را درافشای اسامی و طرح اتهامات قرار می دهد قاعدتاً انتظار می رفت که نام برخی افراد وابسته به حامیان او که شایعات بسیاری در خصوص مفاسد مالی متوجه آنهاست نیز بدون اغماض طرح می شد.


اشکال اکثریت

علی سرزعیم در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته یکی از بنیان‌های دموكراسی انتخابات است و هر گاه سخن از انتخابات به میان می‌آید، مساله رای اکثریت مطرح می‌شود. برخلاف آنچه که اکثر‌ایرانی‌ها تصور می‌کنند، رای اکثریت شیوه بدون چون وچرایی در غرب نیست و ‌اندیشمندانان مختلف از جمله اقتصاددانان در مورد تبعات مثبت و منفی‌این شیوه تصمیم‌گیری و خصوصا دلالت‌های آن در سیاستگذاری اقتصادی، بحث‌های جالبی را مطرح کرده‌اند.

این کارشناس اقتصادی سپس دو بازی را در نظر آورده که در بازی اول، هر کس که اول شود، همه جایزه را به دست خواهد آورد و چیزی نصیب بازیکن دوم و سوم نخواهد شد. اما در بازی دوم، افراد متناسب با امتیاز خود از جایزه منتفع می‌شوند. کسی که اول می‌شود، قطعا امتیاز بیشتری آورده ولی کسی که دوم می‌شود نیز جایزه‌ای به دست خواهد آورد.

به نوشته سرمقاله دنیای اقتصاد این دو قاعده بازی، دو نظام انگیزشی مختلف‌ایجاد خواهد کرد. در بازی اول، پیروزی در حکم مرگ و زندگی خواهد بود؛ حال اگر با معیار انصاف به مساله نگاه کنیم، کدام قاعده بازی قابل‌دفاع‌تر است؟ آیا منصفانه است که کسی صرفا به دلیل داشتن 2‌‌درصد رای بیشتر (۵۱‌‌درصد در مقابل ۴۹‌‌درصد)، همه جایزه را از آن خود کند؟ بعید به نظر می‌رسد که پاسخ به‌این سوال مثبت باشد.


موسوی و قانون

رسالت در سرمقاله خود برای چندمین روز به انتقاد از میرحسین موسوی ادامه داده و نوشته آقای موسوی پیش از این در مناظره با احمدی‌نژاد در عدم قانون و پرهیز از قانون ستیزی گفته بود. راستی اگر قانون را از ابتدا “حكم” قرار داده بوده‌ایم ، به بیراهه می‌رفتیم تا جایی كه دشمنان به دخالت در امور داخلی ما طمع كنند و دم از حمایت از معترضین و منتقدین بزنند.

به نوشته این روزنامه هنوز آقای موسوی فكر می‌كند رای آورده و در توهم “خود اكثربینی” بسر می‌برد در حالی كه این امر راه‌حل ها را به بن‌بست می‌كشاند. و اگر قرار باشد که وی به محاکم قضائی رجوع کند در حالی که وی شورای نگهبان را که در آن شش مجتهد و شش حقوقدان است نمی پذیرد حالا چگونه در آینده می‌خواهد داوری یك قاضی یا مجتهد را بپذیرد و تمكین كند؟!


با مدیرکل جدید

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود درباره مدیرکل تازه آژانس بین المللی انرژی اتمی نوشته آقای آمانو به عنوان یك ژاپنی قطعا فاجعه استفاده آمریكا از بمب اتمی علیه مردم كشورش در شهرهای هیروشیما و ناكازاكی را به یاد دارد به همین جهت وی باید در مقابل تخلفات آمریكا ، اسرائیل و سایر قدرتها كه عملا آژانس را وجه المصالحه اهداف خود قرار داده اند موضعگیری كند.

این روزنامه به مدیرکل جدید توصیه کرده تلاش كند استقلال عمل این نهاد بین المللی را به آن باز گرداند و این نهاد كاملا فنی را قربانی مطامع سیاسی كشورهای غربی نكند همان كاری كه متاسفانه آقای البرادعی انجام داد و نه تنها خود را گرفتار بازیهای سیاسی كرد بلكه آژانس را نیز فدای مطامع قدرتهای غربی نمود.



دولت متخلف

محمدعلی دادخواه در مقاله ای در اعتماد نوشته مجلس کلیات طرحی را تصویب کرد که براساس آن دولت موظف به کاهش هزینه های خود و جبران کسری بودجه قوه قضائیه، مجمع تشخیص شده اما پس از آن منصور برقعی معاون برنامه ریزی ریاست جمهوری در نامه یی به دبیر شورای نگهبان از مصوبه مجلس در مورد کاهش هزینه های دولت شکایت کرد در حالی که ً قوه مجریه باید الزاماً نظریات مجلس را اجرا کند. هر استنباط خلاف این امر اصولی که در نظام های تفکیک قوا پذیرفته شده افاده تداخل قوا را متبادر می سازد.

این حقوقدان تاکید کرده اگر اجازه داده شود که قوه مجریه مصوبات قوه مقننه را لغو و فسخ کند یا اجرا نکند، دقیقاً مانند آن است که طرفین دعوا حکم دادگاه را نادیده انگارند و به آن توجه روا ندارند.


با هم نه برهم

یکی از سرداران جبهه های جنگ در نامه ای که صدای عدالت آن را منعکس کرده نوشته جای قدوم با صفا و عاشق شهیدان را به مشتی دزد و رذل و اوباش دادید!.نسل من فدا شد تا مردم و نظام کشورم باقی و پاینده بماند، ولی نسل من شاهد چیز دیگری بود!نسل من درایتی را در برخی ندید تا معترض را از معاند جدا کند، و با معترض با رافت و منطق صحبت کند و با معاند با شدت برخورد کند.

در ادامه این نامه آمده نسل من این روزها خون گریه می کند که حرمت حریم هایی شکسته شد که برای برقرای آنها، چه جان ها نثار شده بود.نسل من فدا شد تا این نسل در کنار هم کشورمان را بسازند، در کنار هم امنیت کشورمان را حفظ کنند و با هم باشند نه بر هم!


ویرانه نیمه ویرانه

آفتاب یزد در سرمقاله خود با اشاره به پایان دوره ریاست آیت الله شاهرودی بر قوه قضاییه نوشته شاهرودی در این مدت، بسیاری از ناسزاها را تحمل كرد تا قوه قضائیه به اداره تابعه بعضی از سیاستمداران پرمدعا و زیاده خواه تبدیل نشود. او حتی تاوان اقدامات خود را در كاهش بودجه و امكانات قوه قضائیه مشاهده كرد اما باز هم حاضر نشد قضات تحت امر خود را به »میرزا بنویس« برای بعضی تریبون‌داران تبدیل كند.

به نوشته سردبیر این روزنامه. باگذشت دوره تبلیغات انتخاباتی و آغاز برخی اعتراضات به روند برگزاری انتخابات، موج جدیدی از دستگیری‌ها به راه افتاد كه همین مسئله نیز می‌تواند در روزهای پایانی ریـاسـت آیـت الله شاهرودی بر قوه قضائیه، مسئله ساز باشد. به فرض كه رئیس قوه قضائیه بنابر بعضی مصلحت اندیشی‌ها و ضرورت‌های امنیتی، نتواند به صورت علنی بر اجرای دقیق برخی از ضوابط حــقــوق شـهـرونـدی و قـوانـین موجود نسبتبه تعدادی از بازداشت شدگان تاكید نماید اما آیا او قادر نیست كه قانون شكنی همراه با عقده گشایی تعدادی از رسانه‌ها را نیز متوقف كند؟

در ادامه این مقاله آمده آیت الله شاهرودی به خوبی می‌داند اگـر تـعدادی از فعالان سیاسی اصلاح طلب، مرتكب اقداماتی شده‌اند كه براساس قوانین موجود- نه سلیقه‌ها - جرم تلقی می شود بـایـسـتـی پاسخگوی اقدامات خود باشند. امااولاً طولانی شدن دوره بازداشت موقت و عدم اعلام صـریـح مـوارد اتـهـامی و اسناد تخلفات آنها،شانس پذیرش اتهامات این افراد توسط افكار عمومی را كاهش خواهد داد.

 

دادگاه بین المللی جزایی: حکم جلب البشیر پا برجاست

 

 

حسن عمر البشیر

 

دادستان دادگاه بین المللی جزایی می گوید آقای البشیر همچنان تحت پیگرد بین المللی است

دادستان دادگاه بین المللی جزایی در واکنش به رد حکم بازداشت بین المللی رییس جمهور سودان تاکید کرد این تصمیم باعث اخلال در کار این دادگاه نخواهد شد.

 

لوئیس مورنو اکامپو به بی بی سی گفت عمر حسن البشیر همچنان به اتهام ارتکاب جنایات جنگی تحت تعقیب است و این بر عهده تک تک کشورهای آفریقایی است که درباره اجرا حکم بازداشت او تصمیم گیری کنند.

 

دادگاه بین المللی جزایی در ماه مارس آقای البشیر را به اتهام ارتکاب دو فقره جنایت جنگی و پنج مورد جنایت علیه بشریت در منطقه دارفور تحت تعقیب قرار داد.

 

سران کشورهای عضو اتحادیه آفریقا روز جمعه با انتشار قطعنامه ای این حکم را رد کردند.

 

آقای اوکامپو گفت قطعنامه اتحادیه آفریقا را نباید یک پیروزی برای سودان و آقای البشیر تلقی کرد زیرا کسی او را بی گناه ندانسته است.

 

آقای اوکامپو گفت کشورهای آفریقایی امضا کننده معاهده رم درباره تاسیس دادگاه بین المللی جزایی به طور فردی می توانند درباره اجرا یا عدم اجرای حکم بازداشت رییس جمهور سودان تصمیم گیری کنند ولی لغو این حکم تنها به وسیله شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است.

 

دادگاه بین المللی جزایی آقای البشیر را در دو مورد هدایت شبه نظامیان مسلح عرب تبار علیه آفریقایی تباران منطقه دارفور و تاراج اموال آنها به ارتکاب جنایات جنگی متهم کرده است.

 

این دادگاه همچنین رهبر سودان را به علت قتل، اعدام، جابجایی اجباری افراد، شکنجه و تجاوز به غیرنظامیان به ارتکاب جنایت علیه بشریت متهم کرد.

 

عمر حسن البشیر با رد این اتهام ها می گوید دولت موظف به مقابله با شورشیان است.

دولت سودان از سال 2003 مشغول جنگیدن با شورشیان مسلح در منطقه دارفور است.

 

بی بی سی

 


بازگشت به صفحه اصلی