بازگشت به صفحه اصلی

 

واكنش كاخ سفيد به ادعاى «سناريوى از پیش تعیین شده» قتل ندا آقا سلطان
 



راديو فردا : رابرت گيبس، سخنگوى كاخ سفيد آمريكا، ادعاى فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ايران مبنی بر اینکه قتل «ندا آقا سلطان» سناریو بوده است را «بهت آور» دانست.


اسماعيل احمدى مقدم، فرمانده نيروى انتظامى ايران روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، قتل «ندا آقا سلطان» را يك سناريوى از پيش تعيين شده دانست و گفت: «آرش حجازى يكى از شاهدان اين ماجرا كه در اين پرونده‌ نقش داشته است و اقدام به سم پاشى عليه نظام كرده، فرارى است و وزارت اطلاعات در پى دستگيرى اين فرد است.»


رابرت گيبس، سخنگوى كاخ سفيد آمريكا در باره اين اظهارات گفت: «به نظر من، اين يك كارزار برای ارائه اطلاعات غلط درباره حادثه اى است كه رخ داده است.»
وى افزود: «به نظر من اينكه مرگ يك زن بيگناه طراحى شده باشد، حتى بوسيله آنها، بهت آور است.»


ندا آقا سلطان كه به نماد اعتراض ها عليه نتايج انتخابات رياست جمهورى ايران در خارج تبديل شده است هفته گذشته و در جريان يكى از راهپيمايى ها كشته شد.
ويدئوى صحنه مرگ اين زن ۲۷ ساله كه از صورت او خون بيرون مى ريزد به سرعت در اينترنت و تلويزيون هاى مهم دنيا پخش شد و در بسيارى از اعتراض هاى خارج از كشور به سركوب ها در ايران، عكس وى در دست معترضين قرار دارد.


با بالا گرفتن اعتراض ها به مرگ خانم آقا سلطان، باراك اوباما، رييس جمهور آمريكا، در يك مصاحبه مطبوعاتى گفت كه از ديدن تصاوير مرگ وى ناراحت شده و افزود: «من فكر مى كنم هر كسى كه اين تصوير را مى بيند متوجه مى شود اساسا در اين زمينه بى عدالتى رخ داده است.»


رسانه هاى دولتى جمهورى اسلامى بلافاصله مسئوليت مرگ «ندا» را متوجه عوامل خارجى كردند و حتى روزنامه «جوان» كه به سپاه پاسداران نزديك است آن را به خبرنگار اخراج شده تلويزيونى بى بى سى نسبت داد.


يكى از شاهدان مرگ خانم آقا سلطان پزشكى به نام آرش حجازى بود كه پس از سفر به لندن در باره جزئيات حادثه با شبكه بى بى سى گفت و گو و اعلام كرد كه وى به ضرب گلوله يك بسيجى كشته شده است.


هفته جارى، محمود احمدى نژاد، رييس جمهور ايران از قوه قضاييه ايران خواست تا به اين پرونده رسيدگى كرده و عاملان حادثه را محاكمه كند.
در همين زمينه، فرمانده نيروى انتظامى جمهورى اسلامى ايران روز چهارشنبه گفت: «آرش حجارى، پزشكى كه در صحنه قتل ندا آقاسلطان حضور داشته است، توسط نيروهاى وزارت اطلاعات و پليس اينترپل تحت تعقيب است.»


آقاى احمدى مقدم مى گويد كه «قتل ندا آقا سلطان سناريو است و هيچ ربطى به اغتشاش هاى تهران ندارد.»


انتخابات رياست جمهورى ايران كه با معرفى محمود احمدى نژاد به عنوان نامزد پيروز به پايان رسيد با اعتراض هاى گسترده اى همراه بود كه در جريان آن صدها نفر بازداشت و تعدادى از معترضان نيز كشته شدند.


بر اساس اعلام فرمانده نيروى انتظامى، علاوه بر ندا آقا سلطان حداقل ۱۹ نفر ديگر در اعتراض هاى پس از انتخابات رياست جمهورى كشته شدند.
با اين حال، وى هيچ توضيحى در باره هويت كشته شدگان نداد.
 

 

 

آموزش نظاميان انگليسي در يک روستاي شبيه سازي شده افغان در انگليس


 


تهران / واحد مرکزي خبر / سياسي 1388/04/11
00:39:26.08


نظاميان انگليسي در چهارچوب اموزش هاي نظامي خود به منظور استقرار در افغانستان در يک روستاي شبيه سازي شده افغان در خاک انگليس دوره اموزشي خود را طي مي کنند.


به گزارش شبکه خبري سي ان ان ، اين روستا از روي روستاهاي استان هلمند شبيه سازي شده است و قرار است سربازان انگليسي با حضور نظامي در ان با فرهنگ و سنت ها و فضاي حاکم بر جامعه افغانستان اشنا شوند.


ساخت اين روستا به نام شين کاله که در ان فروشگاهها و مغازه ها نيز به شکل روستاهاي افغانستان شبيه سازي شده است بيش از بيست ميليون دلار براي انگليس هزينه داشته است. همه سربازان انگليسي که قرار است در افغانستان مستقر شوند دوره اموزشي خود را در اين روستا مي گذرانند.


ساکنان اين روستا نيز مهاجران افغان هستند که بسياري از انان از پناهجويان فراري از دست طالبان هستند.


ماموريت نيروهاي انگليسي در افغانستان اموزش دادن نيروهاي افغان در استان هلمند، پايگاه قدرت طالبان و از مراکز اصلي کشت خشخاش در افغانستان، است.
سربازان انگليسي در اين روستاي شبيه سازي شده با مردم عادي و ريش سفيدان افغان نشست و برخاست مي کنند و بعد از هر ديدار به بررسي و تجزيه و تحليل نحوه برخورد و رفتار با مردم و فرهنگ افغانستان مي پردازند.
 

 

 


میلیبند: تعیین موضع واحد اروپا در مقابل دولت دهم ایران تا 3 هفته آینده

 


وزیر خارجه انگلیس در خصوص تشدید تحریم های بین المللی علیه ایران در صورت عدم ورود این کشور به مذاکرات هسته ای اظهار داشت: در این صورت تحریم ها تشدید می شود. باید همکاری های محرمانه و خصوصی درباره زمان و نحوه این کار انجام شود و من بر روی واژه "محرمانه" تاکید می کنم.

عصر ایران- در حالی که روزنامه فایننشال تایمز از تعیین ضرب الاجل کشورهای اروپایی برای فراخواندن سفرایشان از ایران به بهانه دستگیری چند تن از کارکنان سفارت انگلیس در تهران خبر داده است خبرگزاری رویترز نوشت: "دیوید میلیبند وزیر خارجه انگلیس و منوچهر متکی همتای ایرانی وی در یک گفت و گوی تلفنی در مورد لزوم خاتمه مناقشه اخیر بین دو کشور به توافق رسیدند."

به گزارش عصر ایران (asriran.com) به نقل از رویترز، وزیر خارجه انگلیس روز سه شنبه اظهار داشت: "تهران و لندن در مورد لزوم یافتن راه حلی فوری برای مناقشه بازداشت چند کارمند سفارت به توافق رسیدند."

میلیبند نگرانی شدید خود نسبت به ادامه بازداشت چهار کارمند محلی سفارت این کشور در تهران را ابراز کرد و افزود: "همان طور که در بیانیه مشترک وزیران خارجه اتحادیه در روز یک شنبه گذشته تصریح شد این اقدامی غیرقابل قبول است."

وزیر خارجه انگلیس با درخواست آزادی کارکنان سفارت افزود: "درباره این مساله با منوچهر متکی صحبت کردم و هر دو در دومین مکالمه تلفنی به توافق رسیدیم که حل فوری این مناقشه در راستای منافع دو طرف است."

میلیبند گفت: "متکی به او گفته است خواهان افزایش سطح تماس ایران با کشورهای اروپایی است."

وزیر خارجه انگلیس خاطرنشان کرد: "البته مسوولیت بازداشت این افراد با وزارت خارجه ایران نبوده اما من برای آقای متکی توضیح دادم که ما انتظار داریم این وزارت خانه نقشی فعال در آزادی کارکنان باقی مانده در بازداشت ایفا کند."

میلیبند در عین حال گفت: "انگلیس و شرکای آن در طول سه هفته آینده (پیش از تحلیف ریاست جمهوری) همکاری نزدیکی در مورد توافق برسر یک «موضع واحد بین المللی» در مقابله با دولت جدید ایران خواهند داشت."

وی در پاسخ به این سئوال که چنانچه ایران تا پایان امسال وارد مذاکره برسر برنامه اتمی خود نشود ، اتحادیه اروپا تحریم های سخت تری علیه این کشور اعمال می کند یا خیر اظهار داشت: "بله، در این صورت تحریم ها تشدید می شود. باید همکاری های محرمانه و خصوصی درباره زمان و نحوه این کار انجام شود و من بر روی واژه «محرمانه» تاکید می کنم."

اظهارات میلیند در حالی است که روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد: "اگر مسوولان ایرانی از آزادی چهار کارمند محلی سفارت انگلیس خودداری کنند اغلب کشورهای اتحادیه اروپا تا پایان این هفته (یک شنبه آینده) سفرایشان از تهران را فرا خواهند خواند."

براساس این گزارش دیپلمات های ارشد اروپایی گفتند: "یک «اعتراض دیپلماتیک هماهنگ» ظرف چند روز آینده اتفاق خواهد افتاد."

یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفت: "این چهار نفر حداکثر باید تا جمعه این هفته آزاد شوند. کشورهای عضو در حال حاضر بر این ایده متمرکز شده اند که اگر هیچ حرکتی از جانب ایرانی ها صورت نگیرد سفرایشان را از این کشور خارج کنند."

یک مقام ارشد دیگر اتحادیه اروپا نیز با تایید این قضیه گفت: "روز جمعه یا پایان این هفته (یک شنبه آینده) مهلتی است که ایرانی ها در اختیار دارند."
این موضوع همچنین قرار است در نشست روسای سیاسی کشورهای اتحادیه اروپا در استکلهم طی شنبه آینده مورد بحث قرار گیرد.


هرچند در تهران حسن قشقاوی سخنگوی وزارت خارجه گفت: دولت های اروپایی هیچ اخطاری درباره هرگونه اقدام جدید خود به طرف ایرانی نداده اند اما یک دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا می گوید: "ایرانی ها خوب می دانند که چه کار باید بکنند. زمانی که اتحادیه اروپا تصمیم گیری کند این مساله را به اطلاع آنها خواهد رساند."


این گزارش می افزاید: "اگر ایران به بازداشت چهار کارمند سفارت انگلیس ادامه دهد احتمال دارد با واکنش شدیدی از سوی رهبران گروه هشت در جریان اجلاس سالانه آنها در ایتالیا مواجه شود."


9 تن از کارمندان ایرانی سفارت بریتانیا روز یکشنبه گذشته به دلیل آنچه دست داشتن در ناآرامی های اخیر خوانده شد، تحت بازداشت قرار گرفتند اما به فاصله کمتر از یک روز 5 تن از آنها آزاد شدند اما همچنان 4 نفر از کارمندان سفارت بریتانیا در بازداشت به سر می برند.


 

جروزالم پست:

مصر برای مقابله با ایران، دست به دامن روس‌ها می‌شود

 

لیبرمن، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در سفر اخیر خود به روسیه، از مقامات این کشور خواسته بود که از تصمیم خود برای فروش این تسلیحات به ایران خودداری کنند؛ مقامات روسیه هم به لیبرمن پیشنهاد داده‌اند که اگر خود اسرائیل این سیستم‌ها را خریداری یا مشتری دیگری به جای ایران برای خرید این سیستم‌ها معرفی کند، از فروش آن به ایران خودداری خواهند کرد.

سرویس بین‌الملل «تابناک» ـ مصر برای مقابله با موشک‌های بلند برد ایران، از روسیه موشک‌های اس 300 و اس 400خریداری می‌کند.


به گزارش «جروزالم پست»، مقامات نظامی مصر، علاوه بر خرید این موشک‌ها از روسیه، سفارش خرید 25 بالگردهای آپاچی نیز به آمریکا داده‌اند.

 

مقامات صهیونیستی بر این باورند هرچند هدف مصر از خرید این سیستم‌ها، مقابله با پیشرفت‌های موشکی ایران است، خرید این سیستم‌ها از سوی مصر، ممکن است در آینده برای اسرائیل نیز خطرناک باشد.

 

مصر در حالی قصد خرید موشک‌های اس -300 از روسیه را دارد که ایران هم خود یکی از مشتریان این موشک‌ها از روسیه است، به گونه‌ای که لیبرمن، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، در سفر اخیر خود به روسیه، از مقامات این کشور خواسته بود که از تصمیم خود برای فروش این موشک‌ها به ایران خودداری کنند که مقامات روسیه نیز به لیبرمن پیشنهاد داده‌اند، اگر خود اسرائیل این سیستم‌ها را خریداری یا مشتری دیگری به جای ایران برای خرید این سیستم‌ها معرفی کند، از فروش این موشک‌ها به ایران خودداری خواهند کرد.


گفتنی است، اين سامانه دفاع موشكي، می‌تواند همزمان صد هدف را رهگيري كرده و دوازده هدف را مورد اصابت قرار دهد.

 

برد موشك‌هاي اس300 در حدود 200كيلومتر بوده و مي‌تواند اهدافي در ارتفاع 27 هزار متري را هدف قرار دهد.


سامانه دفاع موشكي اس‌400، مدلي بسيار پيشرفته است كه نه تنها در هدف قرار دادن هواپيماها کارساز بوده، بلكه می‌تواند موشك‌هاي بالستيك دوربرد و موشك‌هاي كروز را نيز آماج قرار داده و برد آن نيز حدود 400كيلومتر گزارش شده است.

 

در این باره، به نظر می‌رسد، رژیم صهیونیستی برای حفظ قدرت خود در خاورمیانه و همچنین ایجاد توازن قوا در بین دیگر کشور‌ها همچون مصر و ایران، یک دیپلماسی به شدت فعال جنگی را دنبال می‌کند و از آن سو، روسیه نیز با دیدن اختلافات و منازعات موجود در بین کشور‌های خاورمیانه، فعالانه گسترش بازاریابی تجهیزات جنگی خود را از یک سو و افزایش قیمت بی‌وقفه این سلاح‌ها را  از سوی دیگر، پیگیری می‌کند.
 

 


اوگاندا رييس شوراي امنيت شد


10 عضو ديگر شوراي امنيت هم براي يک دوره دو ساله و براساس تقسيمات جغرافيايي و با راي اعضاي مجمع عمومي سازمان ملل انتخاب مي شوند.


روهاکانا روگوندا سفير و نماينده دائم اوگاندا در سازمان ملل از روز چهارشنبه رياست دوره اي شوراي امنيت در ماه جاري را عهده دارد.
اين مسووليت در ماه گذشته در اختيار ترکيه بود.


شوراي امنيت 15 عضو دارد که مسووليت رياست آن هر ماه در اختيار يکي از اعضا است.


آمريکا, انگليس, فرانسه, روسيه و چين به عنوان پنج دارنده بمب اتم و پيروز جنگ دوم جهاني, موفق شده اند پنج کرسي ثابت اين شورا را با امتياز وتو به خود اختصاص دهند.


10 عضو ديگر شوراي امنيت هم براي يک دوره دو ساله و براساس تقسيمات جغرافيايي و با راي اعضاي مجمع عمومي سازمان ملل انتخاب مي شوند.

ژاپن, ليبي, مکزيک, ترکيه, اوگاندا, ويتنام, اتريش, بورکينا فاسو, کاستاريکا و کرواسي نيز 10 عضو غيردائم شوراي امنيت هستند.


 


بازگشت به صفحه اصلی