گزارشی ازسمینار " حقوق زن جهانشمول است " در فوروم اروپائی مسائل اجتماعی در شهر "مالمو" ــ سوئد

 

 

روز جمعه 19 سپتامبر 2008 در دومین روز فعالیت فوروم اروپائی مسائل اجتماعی در شهر مالمو سوئد سمیناری تحت عنوان "حقوق زن جهانشمول است" از طرف تعدادی از تشکلهای زنان اروپائی و افراد محقق در این زمینه برگزار شد .

"فوروم مسائل اجتماعی اروپائی"  هر ساله در یکی از کشورهای اروپائی برگزار میشود . حداقل 20000 نفر از این فوروم دیدن میکنند و تعداد سمینارها حداقل به 200 میرسند . در کنار این برنامه ها "ورگ شاپها" و میزهای کتاب فراوانی دایر و یک روز به اتمام این فوروم راه پیمائی و پاراد بزرگی برگزار میشود .

 

علیه تبعیض ــ سازمان دفاع از حقوق زن و کمپین دفاع از حقوق زنان تعدادی از برگزارکنندگان این سمینار بودند .

گزینش تشکلهای مختلف در این سمینار بدین صورت بوده است که این فوروم با توجه به موضوعات ارائه شده از طرف افراد, سازمانها و یا تشکلهای مختلف آنها را دسته بندی کرده و در یک سمینار با موضوع مشترک قرار میدهد .

 

تار یخچه فمینیسم در اروپا و تغییر و تحولات گوناگون جریانان فمینستی و جنبشهای مترقی و برابری طلبانه در خاورمیانه بخصوص در ایران از موضوعات بسیار قابل بحث این سمینار بودند .

 

"مهین علیپور" از طرف "علیه تبعیض" و "کمپین دفاع از حقوق زنان در ایران"  یکی از سخنرانان این سمینار بود . وزن اصلی این بحث روی ایجاد سمپاتی پیرامون جنبش برابری طلبانه زنان در ایران و شناسائی آن و بحث "نسبیت فرهنگی " و دستاوردهای منفی از عملی شدن این پدیده در کشورهائی مثل سوئد برای مردم بخصوص زنان و دختران خارجی و اینکه چرا حقوق زن جهانشمول است بود .

در نهایت بحث ارائه شده از جانب ما به  چگونگی جهانشمول بودن حقوق زن و اهمیت  دفاع از آن پرداخته شد و آلترناتیو جنبش ما توضیح و ارائه شد . از حضار خواسته شد در تسریع این امر از کمپین های بین المللی مثل کمپین ضد سنگسار و کمپین محکومیت آپارتاید جنسی در ایران حمایت کرده و از تی شرتهای حمایتی و کارت پستالهای اعتراضی علیه سنگساراستفاده کرده و پیام این کمپینها را هر چه رساتر به مردم برسانند .

در جوار این سمینار میز کتاب و نمایشگاه عکسی از مبارزات برابری طلبانه زنان در ایران توسط "فریده آرمان" از طرف "علیه تبعیض" و "کمپین دفاع از حقوق زنان" برقرار شد که بسیار مورد استقبال واقع شد .

 

علیه تبعیض ــ سازمان دفاع حقوق زن

19 سپتامبر 2008-09-19