بازگشت به صفحه اصلی

علیه تبعیض
سازمان دفاع از حقوق زن در ایران

 

 

 

کنفرانس بين المللي هشت مارس در فرانکفورت آلمان با موفقيت برگزار شد!
 

 

"بهار عربي٬ انقلاب زنانه٬ سکولاريسم٬ نه به شريعه"٬ عنوان کنفرانسي بود که با حضور شخصيت هاي سرشناس بين المللي در دانشگاه فرانکفورت در روز هشت مارس برگزار شد.

جمعيتي بيش از دويست نفر در روز هشت مارس، روز جهانی زن، از ساعت چهار بعد از ظهر شاهد سخنراني هاي پرشور زناني بود که در دنيا نامي دارند و بيوگرافي هر يک از آنها که قبل از سخنراني اشان خوانده ميشد٬ موجي از احترام و ابراز احساسات را در بين حاضرين دامن ميزد.

کنفرانس در فاصله زماني کمتر از دو ماه سازمان يافته بود و کار فشرده يک تيم مجرب سازماندهي را پشت سر خود داشت. سالني بسيار زيبا و آراسته با گلهاي رنگارنگ٬ احساسات تيم سازمانده را نشان ميداد که با رنگ و گل و شادي هر آنچه در توان داشتند بکار برده بودند تا کنفرانسي موفق با محيطي زيبا و جذاب را سازمان دهند. يک نمايشگاه عکس از مبارزات زنان در سراسر جهان از انقلاب مصر و مبارزات زنان در تونس تا مبارزات زنان در ايران و پاکستان و هند و افغانستان زينت بخش سالن بود.
کنفرانس را نازنين برومند با يک سخنراني کوتاه آغاز کرد. او گرداننده کنفرانس بود و در طول چهار ساعت برگزاري کنفرانس سخنرانان را معرفي ميکرد و در پايان نيز قسمت سوال و جواب با حاضرين را پيش برد. پتي دوبونيتا مترجم سخنرانيها و پيام ها از انگليسي به آلماني بود.

در ابتداي برنامه بعد از نمايش فيلم کوتاه يک ميليارد اعتراض به زن ستيزي و خشونت بر عليه زنان، پيام تصويري نوال السعداوي شخصيت سرشناس جهاني از مصر پخش شد. نوال در اين پيام گفت: اگر چه نميتوانم در کنار شما در فرانکفورت آلمان باشم٬ براي شما آرزوي کنفرانسي موفق را ميکنم. ما در مورد مسئله زنان در دنيا حرف ميزنيم و در بررسي اين معضل بايد همه فاکتورها و مشکلات را در نظر گرفت. او گفت که انتقاد از همه مذاهب و اسلام جزيي از اين مسئله است و همه مذاهب ضد زن هستند و نه فقط اسلام. نوال گفت من و ونادين گاميل را در کنار خود بدانيد. نادين سخنگوي سازماني است که نوال السعداوي در راس آن است به اسم اتحاديه زنان مصر که قرار بود در کنفرانس فرانکفورت باشد ولي بدليل عدم دريافت ويزا از آلمان اجازه سفر به اين کنفرانس را دريافت نکرد.


پس از نوال السعداوي٬ پيام تسليمه نسرين به کنفرانس توسط پتي دبونيتا قرائت شد. تسليمه نسرين سخنران اين کنفرانس بود و در جريان خروج از کشور هند که اکنون ساکن آنجا است٬ متوجه شد که ممنوع الخروج است. اين مشکل از طرف وکلاي تسليمه مورد پيگيري قرار گرفته و متوجه شده اند که يک افراطي مسلمان از او بدليل "توهين به اسلام و خدا" شکايت کرده و او تا برگزاري دادگاه اجازه خروج از کشور هند را ندارد. به او گفته بودند اگر بخواهد از هند خارج شود٬ امکان دستگيري او وجود دارد و بايد منتظر دادگاه باشد.

تسليمه در پيام خود گفته بود: يک بينادگراي اسلامي ظاهرا از من شکايت کرده و به من اجازه خروج از کشور ندادند٬ ولي من در کنار مبارزات شما زنان از ايران هستم. مبارزاتي که با يک هدف انجام ميگيرد و ما زنان از بنگلادش و هند و ديگر نقاط دنيا با هم براي رسيدن به آزادي وبرابري مبارزه ميکنيم. من و شما زنان از ايران با وجود اينکه زبان مشترک نداريم و از کشورهاي مختلفي هستيم٬ ولي هر گاه که در کنار شما هستم٬ احساس ميکنم در کنار خواهران خود هستم و خودم را در مبارزه و فعاليتهاي شما شريک و سهيم ميدانم. براي شما آرزوي کنفرانس موفقي را دارم.


اولین سخنران کنفرانس هوزان محمود بود. هوزان فعال سرشناس از کردستان عراق است. او که در بيوگرافي اش نيز اشاره شده بود در کنفرانس هاي بين المللي زيادي شرکت کرده و مقالات متعددي در مورد نقض حقوق انساني زنان در کردستان و عراق نوشته و مقالاتش بارها در اينديپندنت و يا گاردين و رسانه هاي متعدد دیگری چاپ شده است. هوزان که از يک کنفرانس ديگر به فرانکفورت آمده بود٬ گفت که معضل زنان يک مشکل بين المللي و در عين حال يک معضل سياسي است. بايد در مورد علت اين معضلات و راه حل پايان دادن به خشونت بر زنان بعنوان يک معضل مهم سياسي حرف زد و راه نشان داد. او از تجربه زندگي حود در کردستان عراق و از اينکه همواره در جنگ زندگي کرده و با معضلات متعدد دست و پنجه نرم کرده حرف زد و گفت در طول جنگ و معضلات اين چنيني نيز زنان قرباني شده و حقوق انساني آنها زير پا له ميشود. او خواهان مبارزه فعالانه تر و همبستگي جهاني مبارزات زنان شد.

سخنران بعدي نجلا کله ک بود. يک زن سرشناس و فعال در دفاع از حقوق زنان در کشور المان. نجلا از ترکيه است و سالها است که ساکن آلمان است٬ او جامعه شناسي تحصيل کرده و چندين سال در " کنفرانس اسلام" که از سوي دولت آلمان سازمان يافته عضو بود و سپس بدليل درگير شدن با نمايندگان سازمانهاي اسلامي در اين کنفرانس اين نشست را ترک کرد. نجلا چندين کتاب در مورد مشکلات زنان نوشته و آخرين آن بعد از سفري چند ماهه به مصر بود با عنوان "حريت يعني آزادي"!

نجلا در اين کنفرانس بخشي از کتاب خود را خواند. او گفت که مذهب و اسلام و شریعه در مصر با رفتن مبارک شروع نشده است. اسلام هميشه در مصر حضور داشته و موقعيت زنان را تحت تاثير قرار داده است. اسلام و شريعه در قانون اساسي قبلي کشور مصر بوده و حقوق زنان اساسا در آن دوره نيز بر اساس شريعت اسلام تعريف ميشده است. پس امروز با آمدن مرسي و مطرح بودن موضوع اسلام٬ بايد توجه کرد که براي رسيدن به آزادي زنان در مصر بايد با اسلام بعنوان قانون و بعنوان فرهنگ و سنت ديرينه مقابله کرد و از اين طريق به آزادي رسيد.


در فاصله سخنرانيها ويدئوکليپ هايي از مبارزات زنان پخش ميشد. سخنران بعدي کنفرانس مريم نمازي بود. قبل از سخنراني مريم ويدئو کليپ کوتاهي از اعتراض زنان در استکهلم سوئد نشان داده شد. کمونيستهاي جوان ايراني از سازمان جوانان حزب کمونيست کارگری ايران و به مناسبت هشت مارس با تن برهنه عليه حجاب اسلامي اعتراض ميکردند و اين حرکت در سطح بين المللي انعکاس بسيار گسترده اي داشته٬ در کنفرانس نمايش داده شد.

مريم نمازي يک چهره سرشناس بين المللي در نقد بدون لکنت زبان اسلام و جنبش اسلامي است. او در راس نهادي است به اسم يک قانون براي همه و همچنين مسئول نهاد اکس مسلم در انگلستان است. در بيوگرافي او که براي حاضرين در کنفرانس قرائت شد٬ مريم نمازي را چهره سرشناس بين المللي در دفاع از حقوق زنان و در نقد اسلام معرفي کرده بودند و اينکه او جوايزي بدليل اين فعاليتهاي درخشان دريافت کرده و سکولاريست سال بوده است.


مريم در سخنراني خود به زبان انگليسي که با نشان دادن تصاویری همراه بود٬ گفت: ما بايد ببينيم که در دنيا و در همه جا عليه نابرابري و خشونت مبارزه وجود دارد٬ بعد از چندين دهه تروريسم اسلامي و ميليتاريسم دولتهاي اروپائی و دولت آمريکا و لجام گسيختگي بازار آزاد و همچنين نسبيت فرهنگي و عقبگرد از جهانشمولي حقوق انساني٬ يک دوره جديد دارد شروع ميشود٬ دوره مبارزه و مقاومت و اعتراضات ميليوني٬ دوره پيشروي در دفاع از حقوق و حرمت انساني، و سوال اينست که آيا سکولارها در دنياي غرب و مدافعين حقوق زنان براي اين دوره جديد و اين دنياي جديد آماده هستند تا همبستگي واقعي خود را نشان دهند. سخنراني مريم بارها با تشويق جمعيت همراه بود و مورد استقبال قرار گرفت.

قبل از سخنراني مريم نمازي نازنين برومند با دادن توضيحاتي در مورد مخارج اين کنفرانس از حاضرين خواست کمک مالي کنند و حاضرین حدود ۵۰۰ يورو کمک مال کردند.


بعد از سخنراني مريم نمازي اعلام تنفس شد و بعد از آن برنامه با سخنراني زانا رمداني از گروه فمن ادامه يافت. زانا از مقدونيه هست و از يک پدر و مادر مسلمان، اکنون ساکن آلمان است و از موسسين گروه فمن در این کشور است. او بارها در برنامه هاي متعدد گروه فمن حضور داشته است. او در سخنراني خود گفت که بايد تابوها را کنار گذاشت٬ تا کنون تن زنان اساسا بعنوان يک وسيله و يا کالا در تبليغات و غيره مورد استفاده بوده اکنون ما در گروه فمن سعي ميکنيم از تن خودمان اعاده حيثيت کنيم و استفاده کنيم و اعلام کنيم نه به خشونت و سکسيسم و نابرابري. اين يک جنبش جهاني است و زنان اعلام ميکنند انسان برابر با مردان هستند و نه يک کالا و يک وسيله سو استفاده جنسي . او گفت که بايد بر عليه همه نوع نابرابري بود و عليه مذاهب و يا جنبش هايي که حقوق زنان را پايمال ميکنند در هر جاي دنيا اعتراض کرد. سخنراني زانا و صراحت او در نقد نابرابري مورد استقبال جمع قرار گرفت. قبل از سخنراني زانا ويدئو کليپ کوتاهي از فعاليتهاي گروه فمن پخش شد.


بعد از زانا رمداني مينا احدي سخنراني کرد. قبل از آغاز سخنراني مينا، ويدئويي از مبارزات زنان در ايران و بیش از سه دهه مقاومت و مبارزه زنان عليه حجاب اسلامي در اين ويدئو نشان داده شد. سپس نازنين برومند مينا را معرفي کرد. چهره سرشناس عليه اعدام و سنگسار٬ يک سازمان دهنده موفق کمپين ها و بويژه آخرين و موفق ترين کمپين عليه سنگسار يعني کمپين نجات سکينه محمدي آشتياني. او موسس نهاد بين المللي عليه اعدام و سنگسار و همجنين سازمان اکس مسلم بود.

مينا احدي در سخنراني خود به چند دهه مبارزه زنان در ايران عليه حکومت اسلامي اشاره کرد و در اين مورد که جنبش اسلامي زنان را در ايران و افغانستان و کشورهاي اسلام زده مورد حمله وحشيانه قرار داد حرف زده و گفت سوال اين است که دنيا چگونه به اين وحشيگري عکس العمل نشان داد. مينا به نقد سياست دولتها و يا بسیاری از فمينيست ها و روشنفکران غربي پرداخت و گفت: ما در دنيايي زندگي کرديم که مه آلود بود و به ما ميگفتند سنگسار فرهنگ شما است و ايران کشور اسلامي است و فرهنگ مردم اين است. ما زنان سي و چهار سال عليه حکومت فاشيست اسلامي و عليه نسبيت فرهنگي و اين تولرانس با فاشيسم اسلامي جنگيديم. مبارزات ما عليه تهديد به مرگ و فتواهاي جنبش اسلامي و مقاومت و ايستادگي ما حتي باعث شد که کساني همچون سلمان رشدي که بدليل فتواي اسلاميها بيست سال مخفي شده بود٬ علني تر شده و در مقابل اين جنبش انسان کش و کثيف علني تر مبارزه کند. مينا احدي در پايان اعلام کرد که خواهان تشکيل يک ائتلاف جهاني عليه شريعه است.
بعد از مينا احدي نماينده اي از حزب چپ آلمان بعنوان سخنران مهمان در پشت ميکروفون قرار گرفت و سخنراني کرد. سابينه لايديگ نماينده پارلمان آلمان از استان هسن است او سي سال است که عليه خشونت بر عليه زنان مبارزه ميکند ودر کنفرانس هم در مورد جنبش جهاني زنان و ضرورت همبستکي جهاني حرف زد. سابينه لايديگ گفت بسيار خوشوقتم که امروز در کنار شما هستم. ما بايد براي پايان دادن به خشونت جنسي همکاري کنيم و بايد به اين نابرابري نقطه پايان بگذاريم.

پس از اين سخنراني حاضرين در پانل يعني نجلا کله ک٬ زانا رمداني٬ مريم نمازي٬ هوزان محمود و مينا احدي در يک گفتگو با حاضرين شرکت کرده و به سوالات پاسخ دادند. در اين قسمت درعين حال بصير نصيبي چهره سرشناس ضد جمهوري اسلامي و فيلمساز و مسئول نهاد سينماي آزاد در يک صحبت کوتاه از برگزاري چنين کنفرانسهايي استقبال کرده و از سازماندهندگان اين کنفرانس موفق قدردانی کرد. از طرف سازمان دهندگان مينا احدي از حضور شخصيت هاي سرشناس عليه جمهوري اسلامي در اين کنفرانس تشکر کرد و از اينکه بصير نصيبي در اين جمع است وبه پاس ساليان سال مبارزه سرسختانه او بر عليه جمهوري اسلامي ايران بپا خاست.

در بخش پاياني کنفرانس نازنين برومند در مورد اينکه اين کنفرانس در فاصله کوتاهي سازمان يافته و يک جمع بزرگ بويژه از شهر فرنکفورت اين برنامه را سازمان داده اند٬ اعلام کرد که دسته گلي به شهناز مرتب سازمان دهنده اين کنفرانس ميدهيم که هدف ما نشان دادن احترام ما به همه کساني است که شبانه روز تلاش کردند و اين کنفرانس بزرگ را سازمان دادند.


شهناز مرتب در اين قسمت در پشت ميکروفون قرار گرفت و طّی سخنان کوتاهي گفت: ما با علاقه اين کنفرانس را سازمان داديم و با اين نوع کنفرانس ها ميخواهيم بگوييم عليه جنبش اسلامي و اسلام سياسي مبارزه میکنيم و در عين حال عليه هر نوع راسيسم و خارجي ستيزي. او از حضور همگان در اين کنفرانس تشکر کرد.


در طول کنفرانس يک تيم از تلویزیون کانال جديد با حاضرين به زبان فارسي و آلماني مصاحبه ميکرد و يک تيم از فيلمبرداران و عکاسان از برنامه عکس و فيلم تهيه میکردند. فیلم های این کنفرانس بتدریج منتشر خواهد شد.


در پایان کنفرانس، جشن و پايکوبي شروع شد و در ساعت ۱۰ شب در حاليکه همه از برگزاري و سازماندهي و مضمون بسيار جالب سخنرانيها راضي بودند پايان يافت.


در اينجا يکبار ديگر از حضور همه سخنرانان و حاضرین در اين کنفرانس تشکر ميکنيم و در عين حال از تک تک دوستاني که براي برگزاري سازمان یافته و حرفه ای اين کنفرانس مهم زحمت زیادی کشيدند، صمیمانه قدردانی میکنیم.

شوراي مرکزي اکس مسلم
عليه تبعيض (سازمان دفاع از حقوق زن)
۱۰ مارس ۲۰۱٣ (٢٠ اسفند ١٣٩١)


در لینک زیر میتوانید عکس های کنفرانس را مشاهده کنید:

http://www.exmuslime.com/Gallery

 

 

 

بازگشت به صفحه اصلی