عليه تبعیض - شماره ٣ - ۵١ نوامبر ۲۰۱۰
کارزار علیه دادگا های شریعه در انگلیس

گفتگو با مریم نمازی


علیه تبعیض: شما مسئول کمپینی در انگلیس هستید به نام یک قانون برای همه. لطفا برای ما بگوئید این چه کمپینی است؟

مریم نمازی: کمپین قانون برابر برای همه، کمپینی است علیه دادگاه های شریعه و کلا همه دادگاه های مذهبی و در دفاع از سکولاریسم و حقوق جهان شمول انسان. اشاره کنم که در انگلیس دادگاه هائی وجود دارد که "مسلمانان" می توانند بجای دادگاه های مدنی به آنجا مراجعه کنند. معلوم است "زن مسلمانی" که پایش به این دادگاه بیفتد چه بلائی بر سر حق اش می آید.

علیه تبعیض: چند وقت است که این کمپین را شروع کرده اید و چقدر مورد توجه قرار گرفته است؟
مریم نمازی: در دسامبر سال ٢٠٠٨ تشکیل شده است و تاکنون بیشتر از ٢٨ هزار نفر و سازمان به این کمپین پیوستند. منجمله از اعضای پارلمان در انگلیس و مسئولین سازمان های مدافع حقوق زن و سکولاریستهای سرشناس.

علیه تبعیض: اهمیت این کمپین در چیست؟

مریم نمازی: این کمپین بسیار مهمی است. چون یک راه مهم پیشروی اسلام سیاسی دراروپا از طریق این دادگاه ها است. اهمیت دیگرش این است که مبارزه علیه جمهوری اسلامی ایران را به مبارزه علیه اسلام سیاسی و قوانین قرون وسطائی اسلامی در انگلیس متصل و تقویت می کند.

علیه تبعیض: حالا در چه موقعیتی هستید؟ منظور این است چقدر از حمایت مردم و دولت ها و سازمانها و رسانه های خبری برخوردارید؟

مریم نمازی: چند ماه پیش ما گزارشی تحت عنوان شریعه در انگلیس خطر برای قانون برابر و حقوق برابر منتشر کردیم که چند پیشنهاد برای قدغن کردن دادگاه های شریعه (اسلامی) در انگلیس دارد درحال حاضر داریم با گروهی از وکلا کار می کنیم و در حال بازنویسی آن بخش از قانون هستیم که دادگاه های اسلامی را رسمیت داده است و ما می خواهیم این قانون لغو بشود. بعد از بازنویسی این قانون باید کار لابیستی مان را شروع کنیم تا بتوانیم این قانون را تغییر بدهیم. این اما، یک جنبه از کار ما است. البته تغییر قانون مهم است. چون هر خواست پیشرو نهایتا به خواست تغییر قانون یا سیستم منجر می شود. اما پیش از هر چیز کار ما کار سیاسی است. سازماندهی و شکل دادن یک جنبش وسیع اجتماعی که علیه جنبش اسلام سیاسی بایستد و عقب اش براند. از این رو ما هر ماه حداقل ٤ یا ۵ سخنرانی در شهر های مختلف انگلیس برگزار می کنیم و مردم شریف این شهر ها را مورد خطاب قرار می دهیم و آنها را به بپیوستن به این کمپین و جنبش فرا می خوانیم. کمپین مبارزه با داد گاه های شریعه در حال حاضر به یک پایگاه مهم سکولاریسم در این کشور تبدیل شده است. مثلا هفته پیش مناظره ای در کانال سه رادیو بی بی سی به نام فستیوال آزاد اندیشی درباره خدا ترتیب داده بودند که از یک طرف سه طرفدار نقش مذهب در جامعه و طرف مقابلشان مرا بعنوان سکولاریست و بی خدا دعودت کرده بودند. کارهای زیادی دیگری نیز داریم انجام میدهیم. برای مثال تظاهرات های متعددی سازمان میدهیم و آخرینش در روز بیست ژوئن ٢٠١٠ که در اصل روز کشته شدن ندا آقا سلطان است و بیش از ۵٠٠ نفر به طرف سفارت جمهوری اسلامی راهپیمائی کردیم و همزمان سازمان اسلامی و مرتجع "المهاجرون" نیز علیه ما دست به تظاهرات زدند.

حرکت بعدی ما از تاریخ ٢٠ الی ٢٧ نوامبر شروع می شود که یک نمایشگاه هنری علیه مذهب و در دفاع از حقوق زنان و سکولاریسم است. در ١١ دسامبر کنفرانسی در باره ارتداد و شریعه داریم. در ٢۶ ژانویه ٢٠١١ سمینار علیه راست و راسیسم و چپ و مدافعین اسلام سیاسی برگزار می کنیم. در تاریخ ١٢ مارس ٢٠١١ کنفرانس بین المللی در دفاع از حقوق زن و سکولاریسم؛ در ٩ ژوئیه ٢٠١١ برنامه ای علیه سنگسار؛ ٢٢ نوامبر سمینار درباره کودکان و شریعه و ١٠ دسامبر ٢٠١٠ کنفرانس بزرگی در رابطه با مذهب خواهیم داشت.

همه این فعالیت هایمان را به اسم سکینه محمدی آشتیانی و برای لغو قانون وحشیانه و ضد انسانی سنگسار و اعدام در ایران انجام خواهیم داد. ما مورد توجه بسیار رسانه و مردم و نمایندگان پارلمان هستیم.

علیه تبعیض: در ایران هم جمع ها و افرادی می گویند که می خواهند در چهارچوب قوانین اسلامی دست به رفورم بزنند. آیا در چهارچوب حکومت اسلامی در ایران چنین چیزی ممکن است؟

مریم نمازی: رفرم معنی واقعی و قابل اندازه گیری در دنیا دارد. نمی شود هر چرندی را به نام رفرم به مردم قالب کرد. رفرم یعنی تغییر واقعی، اگر نه به معنی دگرگونی کامل. اگر تغییر واقعی در زندگی زنان در ایران می خواهیم جمهوری اسلامی باید سرنگون بشود. در بربریت نمی شود رفورم کرد. باید سرنگونش کرد. بنظر من بخش زیادی که اینچنین خواستی دارند اسلام برایشان بر حقوق زن ارجحیت دارد. به نظر من باید انتخاب کرد. یا اسلام و جمهوری اسلامی یا حقوق انسانی. هر دو با هم غیر ممکن است. چون با هم مغایرت دارند و در ضدیت با هم هستند.