عليه تبعیض - شماره ۲ - ۷ نوامبر ۲۰۱۰
هر کسی از زمانی که فرهنگ و پوشش اسلامی را به عنوان فرهنگ و پوشش خودش قبول نکرده مبارزه اش را آغاز کرده است

علیه تبعیض: الیا تابش با سلام و تشکر که دعوت ما را برای این گفتگو پذیرفتید.

الیا تابش: با سلام به شما و تبریک برای نشریه جدید و آرزوی موفقیت!

علیه تبعیض: خواهشم این است اگر ممکن است خودتان را برای خوانندگان ما معرفی کنید، طوری که از نزدیکتر و خصوصی تر با شما آشنا بشوند.

الیا تابش: ٢٩ سال دارم. در حال حاضر در سوئد زندگی میکنم و مشغول تحصیل هستم. در ایران با نهادهای دانشجویی و زنان فعالیت خودم را آغاز کردم و در ادامه از تقریبا 6 سال پیش که با حزب کمونیست کارگری ایران آشنا شدم فعالیتم را در کنار این حزب پیش بردم.

علیه تبعیض: حق زن چیست و شما بعنوان یک زن در ایران چه کارها کردید که حالا می توانید مدعی باشید به قوانین اسلامی تمکین نکردید و فرهنگ مرد سالار را پس زدید؟

الیا تابش: اگر در یک جامعه طبیعی و انسانی زندگی کنیم حق زن و مرد تفاوتی ندارد. هر آنچه که حق بدیهی و مسلم هر انسانی است حقوق زن هم از نظر من همان است. اما هنگامی که از جامعه ای صحبت میکنید که قوانین اسلامی و مرد سالار و ضد زن بر آن حاکم است برای بدست آوردن همان حداقل حقوق خود به عنوان یک زن و برابری میان زن و مرد هم باید مبارزه کرد و جنگید. هر چند که در ایران اساسا مردها هم از حقوق خود به عنوان یک انسان برخوردار نیستند. جامعه ای که زنان اش آزاد نباشند مردانش هم آزاد نیستند.اینکه من چه کار کرده ام را به نظرم میتوان از کوچکترین ها مثال زد. به نظرم هر کسی از زمانی که فرهنگ و پوشش اسلامی را به عنوان فرهنگ و پوشش خودش قبول نکرده مبارزه اش را آغاز کرده است. مذهبی که جمهوری اسلامی سعی میکند با شستشوی مغزی از کودکی زن و مرد را وادار به تمکین کند.
تا جایی که به من بر میگردد نه فرهنگ اسلامی ونه قوانین و فرهنگ ضد زن اش را هویت و کاراکتر خودم ندانسته ام و درهر دوره ای از راههای مختلف به مبارزه ام ادامه داده ام.

علیه تبعیض: آیا شما و شما ها محدود نیستید، انگشت نما نیستید، فرهنگ حاکم شما را پس نمی زند؟ منظورم فقط جمهوری اسلامی نیست. برادر و پدر و دائی جان و خان عمو و ... علیه شما ها نیستند؟

الیا تابش: در مورد محدودیت، بیش از ٧٠ % جمعیت ایران را قشر جوان تشکیل می دهند و بیش از نیمی از این جوانان را زنان تشکیل میدهند. در میان این زنان تعداد بسیار زیادی هستند که مثل من فکر میکنند. اما این واقعیت را هم نمیتوان انکار کرد که وقتی شما فرهنگ و عرف حاکم را قبول نمی کنید درست است که مشکل اصلی شما با حکومت است اما شما در آن جامعه خلاف جریان حاکم میشوید. اغلب اوقات حتی روبروی خانواده و اقوام هم باید ایستاد. برای من اینها هم جزیی از مبارزه است با این تفاوت که افراد عادی جامعه خود قربانی هستند.

علیه تبعیض: شما عضو رهبری علیه تبعیض سازمان آزدی زن هستید. آیا فراخوان ویژه ای برای زنان برای پیوستن به این سازمان دارید؟

الیا تابش: به نظر من نه فقط زنانی که از وضعیت موجود ناراضی اند و در حال مبارزه با جمهوری اسلامی هستند بلکه هر کسی که در هر بخشی از جامعه مشغول مبارزه هست امروز مهمترین مسئله اش سازماندهی و داشتن صفی متشکل و متحد است. من تمام زنان و مردانی که برای برقرار کردن حقوق برابر در آن جامعه تلاش میکنند را فرا می خوانم حول این سازمان خودشان را متشکل کنند و با آن ارتباط منظم و پیگیر داشته باشند و برای سرنگونی رژیم ضد زن اسلامی مبارزه ای متحدانه را پیش ببرند. از همین نشریه شما میتوانند برای متشکل شدن، محفل درست کردن و جمع مبارزاتی درست کردن و انعکاس اخبار و اتفاقات در ایران استفاده کنند. *